SUP voziček

Predlanjsko poletje sva si s punco med dopustom sposodila dve SUP deski.
Ponavadi vzameva eno desko in se na njej izmenjavava, vendar takrat sva si zaželela, da bi bila hkrati na vodi. Edina težava je bila, kako spraviti dve SUP deski iz apartmaja do plaže. Eno desko lahko nesem, za dve sem pa prešibak. Opcija, da bi nesel eno po eno desko mi ni bila všeč, ker je bilo od apartmaja do morja predaleč.

Po spletu sem začel iskati vozičke za prevoz supov. Našel sem veliko primernih izdlekov, vendar so bili žal vsi v tujini. V primeru naročila bi prišli takoj po koncu najinega dopusta.

Ostala mi je samo še možnost, da voziček naredim sam. Imel sem 2 dni časa. Naredil sem krog po Bauhaus-u in preveril katere sestavne dele imam na razpolago. Po tistem sem točno vedel kako bo na koncu izgledal moj SUP voziček.

sup_carrier_3

Kupil sem dva kolesa in os, da ju povežem.
Ko je bilo to narejeno sem potreboval samo še nosilca za SUP deski.
Najhitrejša opcija je bila, da se izdelata iz lesa. Pri tem mi je pomagal prijatelj, ki ima ogromno izkušenj in vso potrebno orodje.

sup_carrier_6   sup_carrier_7

Naredila sva 2 ločena nosilca. To pomeni, da lahko en nosilec odstranimo in tako prevažamo samo eno SUP desko. Za vsak slučaj pa sem os pustil dovolj široko, da se v bodoče lahko doda še en lesen nosilec za SUP. To pomeni, da bi lahko s tem vozičkom prevažali do tri SUP deske.

Zelo sem bil vesel, da nam je uspelo voziček izdelati pravočasno. V nasprotnem primeru bi morali na plažo z avtom, kar mi ni všeč. S tem ker sem se izdelave vozička lotil sam, sem tudi prišparal nekaj cekinčkov.