Rogov Kekec prej, vmes in zdaj.

Nekateri gredo v trgovino in kupijo nov izdelek, medtem ko drugi raje obnovimo staro reč in jo s tem naredimo novo. Jaz definitivno sodim v skupino, ki raje obnovi star/obstoječ izdelek, saj mi to daje možnost, da stvar oblikujem po svoje in jo naredim unikatno.

Nečak od punce je pred kratkim praznoval četrti rojstni dan.
To so že primerna leta, da presedla iz poganjalčka na pravi bicikel, zato sva mu želela podariti kolo. Spomnil sem se, da je imela moja sestrica pri teh letih Rogovega KEKCA, ki približno 20 let ni več v uporabi. Po pogovoru s sestrico sva se strinjala, da je čas, da njen KEKEC zaživi na novo. Hvala Ana, ker si donirala svojega KEKCA.


Obnova takšnega izdelka ni projekt za nekoga, ki gleda na stvari skozi denar. Če vzamemo v obzir vse stroške in ves čas, ki je bil vložen v projekt, ugotovimo da je bila obnova tega KEKCA dražja, kot pa bi bil nakup novega kolesa.


Ali se splača?
Če vprašate mene, se definitovno splača. Zakaj?
Zato, ker je ena smet manj na tem planetu. Oziroma kar dve smeti manj, če upoštevamo, da bi v nasprotnem primeru kupili novo kolo, ki ne bi bilo niti približno tako kvalitetno in kul kot je KEKEC. Kot oblikovalec, sem imel možnost, da KEKCA obnovim po lastnih zamislih, kar mi je bilo v veliko veselje.


V veselje mi je tudi, da sem KEKCA rešil pred propadom in da se njegova zgodba nadaljuje. Na temu KEKCU se bo še vsaj en otrok naučil voziti kolo.
Nasmeh na obrazu otroka za katerega je bil ta KEKEC narejen pa je neprecenljiv in najboljša potrditev, da sem naredil dobro delo.

  
Vesel sem, da se je obudila blagovna znamka Rog. V trgovinah je že na voljo legendarni PONY. Upam, da mu bodo sledili tudi ostali modeli in med njimi tudi KEKEC.