avto postelja jeep

Otroška postelja Jeep – kdo bo spal v njej?

Pred nekaj leti sem oblikoval otroško posteljo Jeep, ki žal ni šla v realizacijo.

Končni rezultat produktnega oblikovalca je vedno produkt, vendar se velikokrat ustavi zgolj pri ideji.

Strah in zadovoljstvo produktnega oblikovalca

Največji strah vsakega oblikovalca je, da bo ves njegov trud in vse raziskave, zaman. Oblikovalci verjamemo v svoje izdelke, zato smo žalostni, če ne pride do njihove realizacije.

Najbolj pogosta vzroka, da ne pride do realizacije izdelkov sta, da naročniku zamisel ni všeč ali pa je sama izvedba zamisli prevelik finančni zalogaj.

Največje zadovoljstvo produktnega oblikovalca pa ni zgolj realizacija njegove zamisli. Produktnemu oblikovalcu največ zadovoljstva prinesejo ljudje, ki njegove izdelke uporabljajo.

Avto postelje, ki so na voljo v trgovinah, mi niso všeč.

Pred leti je prijatelj svojemu sinu kupoval otroško posteljo, ki ima obliko avtomobila.

Starši so pripravljeni narediti vse, da bi njihov otrok začel spati v svoji sobi in jih končno pustil same v spalnici. Če to pomeni, da morajo otroku kupiti posteljo, ki izgleda kot avtomobil, bodo to pač naredili.

Po internetu sem pobrskal, kaj ponuja trg na tem področju. Vse avto postelje, ki sem jih našel, so bile za moj okus preveč pisane in neprimerne za otroško sobo.

Prijatelju sem obljubil, da bom oblikoval avto posteljo, ki bo prijetna na oko in ki se jo bo dalo lepo umestiti v prostor.

Jeep Wrangler je najboljša osnova za avto posteljo.


Za osnovo sem izbral avto Jeep Wrangler, ki v svetu avtomobilizma velja za ikono. Poleg tega se mi zdi Jeep najboljša izbira, saj ga velikokrat vidimo brez strehe in tudi brez vrat.
avto postelja jeep
Otroška postelja, ki sem jo oblikoval, ima volan, premičen naslon sedeža in snemljiv pokrov motorja. Za boljši izkoristek prostora, pa se pod avto posteljo Jeep, skriva tudi predal za igrače.

Postelja ima ležišče veliko 160 cm in je primerna za otroke do sedmega leta starosti. Ko je otrok manjši, lahko spi z zaprtim pokrovom motorja. Ko naraste, pa je potrebno pred spanjem pokrov motorja odstraniti.

avto postelja jeep

Prijatelju je bila postelja všeč. Cena za izdelavo postelje pa ne najbolj.

Ko sem prijatelju pokazal 3D model otroške postelje, ki sem jo oblikoval, mu je bila všeč. Začel sem zbirati ponudbe za izdelavo in takrat se je projekt tudi ustavil.

Ponudbe za izdelavo, so se gibale okrog 550 €, kar je preveč za posteljo, ki jo bo otrok prerasel.

Projekt ne bo zaključen, dokler postelja Jeep ne bo narejena.

Čeprav sta od takrat minili skoraj dve leti, postelje Jeep nikakor ne morem pozabiti. Zadovoljen bom šele takrat, ko bo narejen vsaj en primerek te postelje in ko bo ta postelja vsaj enemu otroku narisala nasmeh na obraz.

Ker nisem v položaju, da bi posteljo izdelal sam, k projektu vabim dobavitelje mizarskih materialov ter obrtnike, ki imajo orodje in znanje za izdelavo avto postelje Jeep.

Dobro se z dobrim vrača.

Vse dobavitelje in obrtnike, ki bodo pripravljeni sodelovati pri projektu, bom predstavil v mojih prispevkih in se trudil promovirati njihove storitve.

Moj cilj je izdelati polno opremljeno otroško posteljo, ki jo bom podaril nekomu izmed vas.
avto postelja jeep

Kdo bo spal in se igral v avto postelji Jeep?

Ko bo projekt zaključen, bom izmed vseh tistih, ki boste podpirali ta projekt na socialnih omrežjih in ga delili med prijatelji, izžrebal nekoga, ki bo postal lastnik avto postelje Jeep.

Morda bo prav vaš otrok, vaš vnuk ali vaš nečak, spal in se igral v tej postelji.

Če poznate koga, ki bi bil pripravljen pomagati pri projektu, mu prosim posredujte ta članek.

Skupaj bomo izdelali otroško posteljo, ki bo razveselila vsaj enega otroka.