Avtomobilski salon

V Ljubljani se je letos odvijal avtomobilski salon in tako smo po dolgem času prišli na svoj račun avtomobilski navdušenci. Predstavilo se je veliko avtomobilskih znamk, vendar ne vse. Nekatere izmed njih sem pogrešal in drugih spet ne.

Če vam ni uspelo obiskati avtomobilskega salona, si ga lahko pogledate v mojem kratkem video prispevku.

Sam sodim v tisto skupino ljudi, ki imajo rajši avtomobile iz preteklih obdobij, kljub temu pa me zanima kaj je novega v avtomobilskem svetu. Predvsem me zanimajo novosti na področju oblikovanja in nekoliko manj na področju tehnologije. Pri avtomobilih me nikoli niso zanimale njihove tehnične lastnosti saj mi številke ne povejo veliko. Zanima me predvsem karakter avtomobila in občutki, ki jih vzbuja. Karekter avtomobila pa ne določa samo njegov izgled, ampak celoten nastop.

Marsikatera novost v avtomobilizmu se mi zdi nesmiselna, vendar proizvajalci avtomobilov dobro znajo s čim bodo lahko prepričali kupca. Edina področja na katerih ne bo nikoli dovolj novosti sta področje varnosti in ekologije.

Na področju oblikovanja še vedno prevladujejo agresivni pogledi avtomobilov in stroge linije. Veselim se obdobja, ko bodo pogledi avtomobilov postali prijaznejši ter njihove linije bolj sproščene iz zapeljive.