Autokatalog 1993

Že kot otrok sem bil navdušen nad avtomobili in motocikli. Navdušenje sem delil s starejšim bratom, s katerim sva se vedno pogovarjala in kregala okrog avtov. Eden od razlagov za najino strast je verjetno dejstvo, da sva bila od malega obkrožena z avtomobili. Najin oče je namreč že takrat imel delavnico, v kateri je popravljal avtomobile.

autokatalog-1993-porsche

V začetku leta 1993 je bila rojena najina sestrica. Isti dan, ko sva jo z bratom prvič videla nama je oče kupil Autokatalog. To je bil nepozaben dan. Ta isti Autokatalog, ki je bil prelistan neštetokrat imamo še danes in želim ga deliti z vami. To delam za vse ljubitelje avtomobilov, ki jim to kaj pomeni. Autokatalog vsebuje vse avtomobile, ki so se delali tistega leta po celem svetu.

autokatalog-1993-ferrari

Glede na okoliščine je bilo pričakovano, da bo tudi sestrica začela razvijati strast do avtomobilov. Danes 23 let pozneje se nobeden od nas z avtomobili ne ukvarja profesionalno, čeprav si na skrivaj vsi trije to želimo.
Kot otrok sem vedno občudoval avtomobilske novinarje, saj so znova in znova preizkušali ter predstavljali različne avtomobile.
Avomobili so zame več kot le kup pločevine. Pri avtomobilih me najbolj zanima njihov karakter in čustva, ki jih vzbujajo. Kakšni so občutki, ko vozimo določen avto in kakši, ko avto pripelje mimo nas.

autokatalog-usa-cars

Vzrok zakaj je bil ustvarjen avto ali blagovna znamka mi veliko pomeni. Ali je bil avto narejen s strastjo ali le zaradi možnosti po zaslužku. Včasih je zelo lahko razlikovati med obema. Enako je pri glasbi. Kadar prihaja iz srca se to čuti.

Še posebej so mi pri srcu starejši avtomobili in motocikli. Predvsem zato, ker so bili narejeni s strastjo, kar jim daje karakter. Najraje pa imam zgodbe, ki jih nosijo.

Link za prenos Auto kataloga 1993 najdete na dnu tega posta.

Link za predogled 14,5MB
Autokatalog 1993 / Car catalog 1993 (14,5MB)

Link za prenos 240MB:
Autokatalog 1993 / Car catalog 1993